Hangulatos apartman szállás – Mátraszentimre

A Mátra szívében fekvő vendégházon senkivel nem kell osztozni. A 4-8 fő számára ideális apartman szállást egy időben egy társaság bérli.

naplementeLeülök a lócára a vendégház erkélyén egy pohár mátrai borral a kezemben és magamba szívom a házhoz tartozó hatalmas vadvirágos rét, a közvetlenül mögötte elhelyezkedő tölgyerdő nyugodt látványát. A réten lovak és birkák legelésznek. Az élménydús kirándulás után jól esik a pihenés.

Az erkélyről szemlélt naplementét követően a fáskosárral a kezemben leballagok és a nagyobb hasábok mellé egy kis gyújtóst is aprítok. Mialatt meggyújtom a tüzet a kandallóban, a konyhában már ínycsiklandó illatok jelzik, hogy készül a vacsora. Figyelem, ahogy a gyújtós szépen pattogásba kezd, majd a tűz lángjai nyaldosni kezdik a bükkfa hasábokat.

A látszó fa födém, az egyszerű, de igényes és természetes anyagokat használó berendezés, a ház különleges, újszerű illata mind-mind hihetetlen nyugalmat árasztanak.bigstock-Young-mother-re

A vacsora után kényelmesen elhelyezkedünk a kandalló előtti kanapén. Végre van időnk egymásra, nyugodtan megvitathatjuk az élet nagy dolgait.

Az éjszakába nyúló beszélgetés után azzal a megnyugtató gondolattal térünk nyugovóra, hogy a város zaja helyett holnap is a madarak csiripelése fog ébreszteni, és holnap is vár minket a Mátra annak minden örömével.

Számomra ez a hegyvidéki harmónia.

“Gyönyörű vendégház, csodálatos helyen, kedves, mindenben segítő vendéglátókkal. 4 napot töltöttünk itt, két kisgyerekkel, és egy másik gyerekes családdal, és a gyerekek azóta vissza akarnak menni. Mi is 🙂 Mindenkinek jó szívvel ajánlom.”

– Hutás Katalin